Opetus ja valmennus

Opetus ja valmennus2020-01-27T10:13:16+00:00
  • Emma ja Aapi © Kinttu Koipijärvi

Granåsalla voit oppia lähes kaikkea hevoskäsittelystä sekä maasta että selästä. Sinun on mahdollista kokeilla maastakäsintyöskentelyä naruriimussa ja hevonen vapaana (ns. hevoskuiskaamista) tai kapsonissa (klassinen maastakäsintyöskentely), ohjasajoa ja tietysti ratsastamista. 

Yhtenä tavoitteena olisi huomata miten vähän fyysisiä apuja tarvitaan hevoskäsittelyssä, mutta miten paljon esim. mielenrauha, mielikuvat, hengitys ja läsnäolo vaikuttavat. Opettajana toimii Åsa Grönlund, joka pyrkii koko ajan löytämään uusia tapoja opettaa ja oppia ihmisen ja hevosen välistä, kitkatonta kommunikointia. Granåsalla opit hevosihmisenä kiertämään ongelmia ja ratkaisemaan ne toista kautta, sekä löytämään uusia, pehmeimpiä keinoja saada hevonen mukaan yhteistyöhön – älä ylläty jos tämä vaikuttaa myös sinun elämääsi tallin ulkopuolella!

Kaiken hevoskäsittelyn perustana on hyvinvoiva, terveellinen hevonen, joka saa laumassa muiden hevosten kanssa toteuttaa itseään ja viettää kunnon hevoselämää. Yleisin syy hevosten käytösongelmiin onkin kipua, liikunnan tai korsirehun* puute, ja tämän takia kaikki Granåsan hevoset elävät laumoissa ja syövät niin paljon heinää kuin niille pystymme ruokkimaan ilman että ne lihovat liikaa. Pyrimme koko ajan pitämään hevoset rauhallisina ja rentoina, mutta eteenpäin pyrkivinä ja yhteistyöhaluisina.

*korsirehu ~ heinää. Hevonen pureskelee ja syö luonnossa n. 16 tuntia/vrk, eli hevosten vatsassa kuuluu koko ajan olla vähän ruokaa, tai maha (sekä heosen mieli) hapantuu ja pahimmassa tapauksessa muodostuu vatsahaavoja.

Go to Top